2008. május 27., kedd

Új trend

Idén ünnepli 10. születésnapját a DVD lemez. Bizonyára sokan emlékeznek még rá, hogy a DVD megjelenés idején nem voltak ilyen olcsóak a filmek, ráadásul nem is volt minden DVD filmen magyan szinkron, és csak az erre szakosodott, illetve műszaki boltban lehetett kapni, (meg persze letölteni).

Aztán lassan elindult egy folyamat, egyre olcsóbbak lettek a DVD filmek, sorban jelentek meg olyan magazinok, újságok, amelyek mellé "csomagoltak" egy-egy DVD filmet, ami így általában 1990 Ft-ba került, szemben a 4-5 ezer forintos bolti árral. Nem nehéz megjósolni, hogy ez hová vezetett. Igen, egyre olcsóbbak lettek a boltban is a DVD filmek átlépték a 1000 Forint "pszichológiai álomhatár"-t, soora jelentek meg a DVD filmek 999 és 990 Forint áron, ezzel beállítva egy szintet, persze ezzel egyidőben minőségromlás is bekövetkezett, gyengébb lett a DVD borító minősége, lemaradt a felirat, stb.

Lassan végetérni látszik a 990 Ft-os filmek uralma a magyar DVD piacon, új trend van kibontakozóban: elhagyták a tokot és a DVD borítót, így a DVD melléklet kartontokban kerül a "magazin" mellé, ezzel anyagköltséget, illetve szállítási költséget spórolva. Az árat viszont sikerült leszorítani 300 és 400 Forint közé, így próbálva felvenni a versenyt az ingyenes film letöltéssel.

Ez a blog azért jött létre, hogy megpróbáljam valamennyire rendszerezni a DVD mellékleteket.
Ígérem próbálok minden héten beszámolni a friss megjelenésekről.

Nincsenek megjegyzések: